Gammel mand med stok

Giv en stolelift i gave, hvis det kniber med at komme op ad trapperne

Det kan knibe med bevægeligheden i hjemmet, når alderen begynder at presse. Dog er der heldigvis hjælp at hente, for med en stolelift er det muligt at benytte overetagen, selvom benene ikke tillader det.

Har du en bedsteforælder, som ikke længere kan komme op ad trappen, er en stolelift en oplagt gave.

Stolelifte er praktiske, hvis det kniber med at bevæge sig rundt i hjemmet. De er det oplagte valg, hvis du vil genvinde din uafhængighed og håndtere de udfordringer, som trapper i hjemmet, kan medføre.

Det er dog ikke sikkert, at du selv har brug for én, men mon ikke, at din bedstefar eller bedstemor vil være glad, hvis det igen bliver muligt at benytte overetagen. Der findes mange forskellige stolelifte, og de fås i forskellige former og farver, der matcher ethvert hjem.

Stolelifte sikrer trygheden i hjemmet

For mange ældre handler det om at føle sig tryg, når man færdes i hjemmet. Hvis ikke, det er muligt at benytte trappen, uden der er risiko for, at man falder, føles det ikke trygt – og så står den øverste etage og samler støv.

Det fylder i sindet, hvis man bor i et hjem, hvor den øverste etage ikke kan benyttes. Selvom den ikke er i brug, er det alligevel vigtigt at kunne komme op og ned – og her kommer stoleliften ind i billedet.

En stolelift er en praktisk lift, som monteres langs trappen. Den fungerer ved, at du placerer dig på stolen, hvorefter liften fører dig op ad trappen, uden du behøver at bevæge dig selv. Det sikrer dermed, at det er muligt at færdes trygt i hjemmet.

Sådan installeres en stolelift

En stolelift er et praktisk og billigt alternativ til en elevator. Det tager kun et par timer at installere den, hvorefter den er klar til brug. En stolelift kan monteres langs væggen eller direkte på trappen, hvorefter den kan transportere dig op og ned.

Hvis trappen er stabil, monteres trappeliften direkte på trappen, så der ikke foretages nogen yderligere indgreb i indretningen. I forbindelse med installationen følger der ligeledes rådgivning til, hvordan stoleliften anvendes, så der ikke opstår spørgsmål undervejs.

En stolelift er den oplagte gave

Hvis du har et ældre familiemedlem, som kæmper med at komme op og ned af trappen, er en stolelift en oplagt gave. Her har du mulighed for at forære noget, som virkelig giver mening. Er prisen i den høje ende, kan du eventuelt gå sammen med de øvrige familiemedlemmer om gaven.